Ковельська місцева прокуратура Волинської області скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо директора Ковельської філії державного підприємства "Укрветсанзавод".

Читайте також: Волинянин втік з-під арешту та намагався покинути Україну

Про це повідомляє прокуратура області.

Керівника підприємства обвинувачують у тому, що він, зловживаючи своїм службовим становищем та порушуючи низку норм чинного законодавства, аби уникнути витрат на переробку відходів, забезпечив розміщення й захоронення загиблих тварин і відходів від переробки сировини тваринного походження на земельній ділянці площею понад три га у Ковелі, чим спричинив забруднення земель відходами, створив небезпеку для довкілля, а також заподіяв йому шкоду на суму більш ніж 1 мільйон гривень.

Читайте також: Роман Бузулук, який п'яним вчинив смертельну ДТП у Луцьку, вийшов з-під варти

У квітні 2017 року посадовцю повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та забруднення земель відходами внаслідок порушення спеціальних правил, що створило небезпеку для довкілля (ч. 2 ст. 364 та ч. 1 ст. 239 КК України).

Три роки підозрюваний був у розшуку, проте наразі затриманий і перебуває під домашнім арештом, а невдовзі постане перед судом.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook