У Ковельському районі під час нічного відпрацювання поліцейський офіцер громади із працівниками сектору реагування патрульної поліції виявили двох водіїв з явними ознаками алкогольного сп'яніння. Про це інформують на сторінці "Поліцейські офіцери громади у Волинській області" у фейсбуці.

Читайте також: На трасі "Київ-Ковель-Ягодин" автомобіль переїхав чоловіка, поліція розшукує свідків

Так, під час патрулювання в смт Луків поліцейські звернули увагу на водія мотоцикла, який їхав без мотошолому, чим порушив правила дорожнього руху. Його зупинили та попросили пред’явити документи. Виявилося, що 16-річний громадянин не отримував документів, щоб керувати цим видом транспорту. Під час спілкування з водієм, поліцейські відчули різкий запах алкоголю та запропонували пройти перевірку.

У присутності свідків за допомогою приладу "Драгер" водія було перевірено на стан сп’яніння – прилад показав 0,98 проміле алкоголю в організмі.

У результаті на керманича патрульні склали адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 130 (Керування у стані сп’яніння) та за ч. 2 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має права керування) КУпАП.

Іншого водія автомобіля ВАЗ-2105 поліцейські помітили в с. Комарів, керманич порушив правила дорожнього руху, а саме перетнув суцільну лінію.

Читайте також: На Волині п'яний поляк зніс паркан житлового будинку (фото)

Під час спілкування поліцейські виявили у чоловіка ознаки сп’яніння. Від освідування водій відмовився.

Аби уникнути відповідальності, керманич запропонував поліцейському офіцеру громади неправомірну вигоду в сумі 300 грн.

Попередження офіцера громади та працівників сектору реагування патрульної поліції про кримінальну відповідальність за такі дії правопорушника не зупинили, тож поліцейські викликали слідчо-оперативну групу для документування злочину.

Відтак, за фактом пропозиції неправомірної вигоди службовій особі слідчі розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України.

За скоєне чоловікові загрожує обмеження чи позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років.

На водія було складено адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 130 (Керування у стані сп’яніння).

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook