На Волині продовжує зростати захворюваність на гострі респіраторні вірусні інфекції. Однак грипу на сьогодні в області не виявили.

Читайте також: Вчені довели, що сонячне світло знищує коронавірус

Про це повідомили у Волинському обласному лабораторному центрі.

Зазначають, що інтенсивний показник на 100 тисяч населення становить 818 та перевищив епідемічний поріг на 43%. Рівень захворюваності характеризується як середньої інтенсивності.

Перевищення епідемічного порогу зареєстрували у Луцьку (на 52%), Володимир-Волинському (на 56%), Ківерцівському (27%), Ковельському (12%), Любешівському (25%), Луцькому (19%) та Маневицькому (8%) районах.

"Утримується на високому рівні захворюваність серед дитячого населення і становить 41% (захворіло близько 3,5 тис.) від загальної кількості постраждалих, що майже на рівні минулого тижня", – зазначають у лабораторному центрі.

Три відсотки від загальної кількості захворілих госпіталізовано, переважно це дорослі особи (80%). Летальних випадків від грипу не зареєстровано.

З початку епідемічного сезону перехворіло близько 138 тис. волинян – це 13% населення області.

"Всього на Волині проти грипу вакциновано понад 3 тис. осіб. Із них 62% – це особи із групи ризику (персонал медичних закладів, діти віком від 6 міс. до 5 років, особи з хронічними захворюваннями, особи віком понад 65 років)", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Минулого року на Волині значно зросла смертність

Поряд із проведенням ПЛР-тестування на SARS-CoV-2, вірусологічна лабораторія обласного лабораторного центру проводить дослідження на виявлення вірусів грипу А і грипу В.

На сьогодні циркуляцію вірусів грипу в області не виявили. Проте встановили циркуляцію інших вірусів респіраторної групи: риновіруси, парагрип, сезонний коронавірус 229Е, ОС43, метапневмовіруси, аденовіруси та бокавіруси.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook