Поблизу села Копачівка, на автодорозі Луцьк-Ковель встановлюють другу зважувальну систему в області, – розповів начальник відділу якості Служби автомобільних доріг в області Віктор Олексюк, йдеться в сюжеті Суспільного.

Читайте також: На Волині перекриють трасу державного значення М-19

Закінчити роботи з монтажу системи планують наступного тижня. Поки вантажівки зважують на пересувному комплексі. Головний спеціаліст відділу "Укртрансбезпеки" в області Артур Чапала розповів, щодня тут зважують до 40-ка вантажівок.

Вартість робіт – 15 мільйонів гривень, розповів начальник відділу Служби автомобільних доріг в області Віктор Олексюк. Гроші виділили з державного фонду.

У світі такі системи зважування ставлять вже десятки років. "Розумна" система збиратиме інформацію про всі транспортні засоби, – каже відповідальний за установку системи Роман Винничук.

Читайте також: В Україні для вантажівок запроводять оплату за проїзд дорогами

Така ж система зважування вже встановлена між Володимир-Волинським і Нововолинським. На даний час вона не працює, бо там є проблема з підключення електроенергії. Начальник відділу Служби автомобільних доріг в області Віктор Олексюк сподівається, що вона у цьому місяці запрацює.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook