У поліції порушили кримінальну справу щодо Юлії Вусенко за зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки. Зазначають, що вона не дотрималася законодавства України, через що у Луцьку не відбулися вибори міського голови.

Читайте також: Скандальна луцька секретарка наплювала на проблеми лучан та "Луцьктепла"

Про це повідомляють Волинські Новини.

У відповіді на запит про надання інформації Головне управління Національної поліції у Волинській області повідомляє:

"Слідчим відділом Луцького відділу поліції ГУНП у Волинській області розслідується кримінальне провадження № 42017031010000080 розпочате за ознаками злочину, передбаченого ст.364 ч.2 КК України, по факту неподання протягом лютого – березня 2017 року відповідних відомостей до Верховної ради України щодо призначення позачергових виборів міського голови м.Луцька".

Зазначають, що в ст.364 ч.2 КК України йдеться про тяжке умисне порушення з корисливих мотивів чи в інших особистих інтересах або в інтересах третіх осіб, що карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Із цього приводу радник Луцького міського голови Ігор Поліщук каже, що це ще раз підтверджує те, що Вусенко була незацікавлена у виборах міського голови.

"Впродовж 15 днів від дня смерті Луцького міського голови секретар мала надіслати клопотання у Верхову Раду України щодо призначення позачергових виборів міського голови з усіма необхідними додатками. Натомість 17 лютого вона надіслала не необхідні документи, а лист у довільній формі, який не ніс собою потрібного юридичного навантаження. Також вона мала провести позачергову сесію та прийняти рішення про дострокове припинення повноважень Луцького міського голови Микола Романюк. Микола Ярославович помер 3-го лютого, а сесію вона призначила аж на 23 лютого. Відповідно, вона не вчинила потрібних дій для того, щоб призначити позачергові вибори. Вочевидь, партія "Самопоміч" була не зацікавлена у проведені виборів у Луцьку", – каже Ігор Поліщук.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook