Вибори, які проходять в Торчинській ОТГ єдині на Волині, тому політичні сили та кандидати намагаються здобути прихильність виборців різними способами.

Читайте також: З будівництва майданчика – у лікарню із зламаною щелепою: як готуються до виборів у Торчинській ОТГ

Про це у Фейсбук повідомила Олена Шулкова.

Нижче подаємо допис без змін:

"Очільник Аграрної партії Ігор Волошенюк на цих виборах придумав оригінальний спосіб здобуття електоральної підтримки – прямий підкуп виборців шляхом масової роздачі курчат жителям сіл Кошів, Садів, Горзвин та Білосток. Так у Кошові кожна третя родина отримала 15 курчат та кілограм комбікорму. Роздачу проводила особисто кандидат від Аграрної партії по цьому округу Трокун Валентина Віталіївна. У селі Садів таку роздачу здійснювала секретар сільської ради і водночас аграрний кандидат Лакодей Лідія Василівна.

Процес роздачі курчат по 15 в кожні руки і в нагрузку кілограм комбікорму, щоб курчата до виборів не подохли, проходив біля Садівської сільради. Курчат видавали лише людям вказаним у списку, який складався секретарем цієї сільради за одобрямса сільського голови Шендюха І.І. Всіх фанатів халявних "цюпят" чемно попросили підтримати аграрних кандидатів в депутати та Адамюка Олександра на посаду селищного голови.

Одними з щасливих обдарованих мешканців Кошова стали Новосад Вікторія, та садівчани Несторук Олександр та Никитюк Зоя і багато багато інших, яких налічувалось у списку 200 чоловік.

Читайте також: Суворі штрафи та в'язниця: Кабмін хоче жорсткіше карати громадян за "продаж" голосів на виборах

У селі Горзвин та Білосток роздача проводилась по вулицях і всіх охочих отримати дармових циплят безпосередньо з буса. Зі слів людей на цій роздачі "запалився" сам обласний керівник Аграрної партії Ігор Волошенюк разом зі своїми кандидатами: Петрук Світланою та Рапчевською Валентиною. Щасливими власниками його подарунків у селі Горзвин стали: Концевич Ольга Анатоліївна, Палівода Оксана, Саковцева Зінаїда, Куліш Ольга та Куліш Надія. У селі Білосток: Ус Ольга, Коваленко Світлана та Мигель Наталія…

Вся "благодійна" роздача супроводжувалась виборчою агітацією: "голосувати за аграрників та Адамюка".

Окремо також жителі сіл Кошів, Садів, Горзвин та Білосток повідомляють, що на 8 Березня жінкам роздавали по 100 гривень і толерантно натякали про майбутні вибори в ОТГ і просили голосути за майбутніх кандидатів від Аграрної партії.

Читайте також: МВС хоче саджати виборців, які беруть "подачки" від кандидатів

Відповідно до ст.160 КК України, така "благодійність" вважається прямим підкупом виборців і є кримінально караним діянням. Чим займаються правоохоронні органи і чому до цього часу жодних заходів реагування не вжито? - запитання залишається риторичним.

Розумію, що важко перевірити роздану ковбасу та тушонку, яку зїли, але курчат перевірити в селі не складає труднощів, так само як встановити осіб, які займались підкупом виборців. Все залежить від волі очільників в погонах і їх бажанні наводити порядок", – йдеться у дописі.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter