На "Ягодині" митники виявили незадеклароване лазерне медичне обладнання загальною вартістю понад 1,9 мільйони гривень.

Читайте також: Літератури на понад 40 мільйонів: на "Ягодині" затримали вантажівку із друкованою продукцією (фото)

Про це повідомляє пресслужба Волинської митниці Держмитслужби.

18.07.2020 року прямуючи з Республіки Польща в Україну, в зону митного контролю митного поста "Ягодин" Волинської митниці заїхав вантажний автомобіль під керуванням громадянина України.

До митного контролю митному органу подано товаросупровідні документи, відповідно до яких переміщується "збірний вантаж" бувший у користуванні загальною вартістю 211,729 тисяч Євро.

В результаті повного митного огляду зазначеного транспортного засобу, виявлено незадеклароване лазерне медичне обладнання торгової марки "Light Sheer DESIRE Lumenis" та відповідно до експертного висновку визначено вартість вказаного товару, що становить 1 972 520 гривень.

Читайте також: На Волині викрили канал контрабанди, який організував іноземець та українка

Таким чином, директор фірми отримувача намагався незаконно, з приховуванням від митного контролю, ввезти товар на митну територію України.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч.1 ст. 483 Митного кодексу України. Санкція даної статті за такі дії передбачає конфіскацію прихованого від митного контролю товару та накладенням штрафу у розмірі 100 відсотків його вартості.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook