Детективи НАБУ проводять досудове розслідування у кримінальному провадженні про можливе декларування недостовірної інформації депутатом від фракції Опозиційний блок Олександром Вілкулом.

Читайте також: Хто найбільше заробив у Верховній Раді за квітень

Про це свідчить  Слово і Діло.

У Національному антикорупційному бюро України встановили, що нардеп Вілкул у 2015-2016 роках користувався житловим будинком площею майже 379 кв. м і двома земельними ділянками в Козині Київської області, належать його тещі Марії Кондратюк.

Зазначено, що дана нерухомість в грудні 2006 року після придбання була передана в іпотеку Альфа-Банку на суму 900 тисяч доларів. У НАБУ відзначають, що теща нардепа зареєстрована не в Козині. До того ж Кондратюк отримує доходи від ТОВ Метінвест Холдинг і є засновницею криворізького ТОВ Редакція газети "Пульс Новини, факти, коментарі". Тобто, характер виконуваної роботи і спосіб життя не вказують на її фактичне проживання у цьому будинку.

При цьому нардеп в деклараціях за 2015-2016 роки вказував нерухоме майно в Дніпропетровську та Кривому Розі. У Києві він декларував лише користування номером площею 25,8 кв. м в готелі Національний.

Читайте також: Луценко може залишити прокурорське крісло за однієї умови

Детективи вважають, що Вілкул міг проживати в будинку у Козині і не декларувати його. У зв’язку з цим НАБУ просить суд надати доступ до документів Альфа-Банку, а саме до зазначеного вище іпотечного договору і пов’язаних з ним документів. Суд задовольнив клопотання.

За даними видання, з декларації за 2017 рік у Вілкула зник ряд об’єктів нерухомості і з’явилася київська квартира тещі, яку він нібито орендує.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter