Президент Петро Порошенко неодноразово вихвалявся тим, що саме за його каденції вперше в історії України почалась реальна боротьба з корупцією. Головною зброєю проти явища, яке вбиває українську економіку з часу здобуття незалежності, стало Національне антикорупційне бюро (НАБУ).

Читайте також: Скільки коштує "вирішити" питання у СБУ

Однак, коли спалахнув скандал з розкраданням в "Укроборонпромі", виявилось, що НАБУ не те, що не розслідувало злочинну схему бізнес-партнера президента Гладковського, а навіть сприяло її функціонуванню.

За даними журналістів програми "Наші гроші з Денисом Бігусом", основні виконавці схеми з розкрадання оборонного бюджету держави Віталій Жуков та Андрій Рогоза неодноразово давали детективам НАБУ солідні хабарі, аби їхню фірму "Оптимумспецдеталь" не чіпали.

Читайте також: Скандальні розкрадання в оборонпромі: хабарі для НАБУ, СБУ та прокуратури (відео)

У НАБУ вже у 2017 році знали про підозрілі схеми "Оптими". Фірма навіть потрапила до офіційного списку фіктивних, що автоматично перекреслювало її успішну роботу у майбутньому. Список був розісланий усім оборонним заводам країни. Коли ж Жуков про це дізнався, то наказав Рогозі миттєво вирішити це питання.

Для того, аби викреслити "Оптиму" з "чорного списку", необхідно було написати ще один лист з так званою деталізацією, з підписом першого заступника голови НАБУ Гізо Углави. 

Замість того, щоб почати боротись з підставною фірмою і вийти на організаторів схеми з розкрадання "оборонки", у Антикорупційному бюро вирішили взяти хабар і викреслити ТОВ "Оптимумспецдеталь" з переліку ненадійних. Зокрема, Рогоза вирішував це питання з детективом НАБУ Дмитром Литвиненком.

Тут з'являється і новий персонаж "Женя", який виявився Євгеном Шевченком – на ділі агентом НАБУ, який в інтерв'ю журналістам визнав, що працював з Жуковим і Рогозою.

Отже, маємо ситуацію, коли орган, покликаний боротись з корупцією, став частиною її механізму. Петро Порошенко, який так хвалився НАБУ, а на ділі виявився співучасником розкрадання армії в час війни, абсолютно втратив авторитет і підтримку як у свого електорату, так у західних партнерів. Вкотре підтвердилась теза, що закон в Україні неписаний для високопосадовців і їхніх друзів та бізнес-партнерів. НАБУ доєдналось до заробітку на крові і смертях сотень українців, які поклали своє життя за Батьківщину і на тих, хто продовжує боронити Україну від агресора, щоденно ризикуючи більше ніколи не повернутись додому.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook