Надувні, намальовані та живі − волиняни підготували особливі подарунки до зустрічі із президентом України Петром Порошенком.

Читайте також: Мліли люди, падали стяги, сутички та "особливі" шанувальники: що сталося під час приїзду Порошенка у Ковель (відео)

Про це йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

Цілий тиждень в усіх ЗМІ Волині анонсували приїзд президента України – Петра Порошенка в область, зокрема й до Луцька. У день Х, 14 березня, з самого ранку правоохоронці оточили територію біля Волинського облмуздрамтеатру, де мав відбутися всеукраїнський з'їзд лісівників України. Саме на цей захід планував навідатися гарант. За живу стіну, яку утворили нацгвардійці звичайні люди пройти не змогли, запускали тільки по списках.

Така практика із списками присутня майже на усіх зустрічах людей із президентом. Все для того, аби не підпускати до Порошенка громадян, які хочуть задати "колюче" питання президенту.

Однак попри це, люди намагаються всіма способами, якось достукатися до гаранта. Вранці, на головний майдан міста Луцька в знак протесту через розкрадання держаних коштів в Укроборонпромі оточенням президента – Свинарчуком- Гладковським чоловік привіз порося.

Микола розповідає, що сам із села, має власне господарство. Почувши новину, що гарант має відвідати Волинь, вирішив зробити подарунок Петру Порошенку.

Після кожного слова господаря, порося Петро ствердно хрюкало, ніби підтримувало фермера.

Однак, це не єдине порося, яке було присутнє в центрі міста, в очікуванні гаранта. Порося на повідку у памперсі, свині-опудала, кульки із мультяшними персонажами, свині на плакатах заполонили Театральний майдан.

Такий собі флешмоб вочевидь прийшовся не до душі правоохоронцям. Поліцейські, яких на Театральному майдані, напевне, було більше ніж звичайних людей, почали виводити із натовпу чоловіків разом із поросятами та тягнути їх у невідомому напрямку.

Та правоохоронцям довелося їх відпустити, адже усе відбувалося на очах журналістів та під прицілом камер. Однак ця обставина не врятувала свиню, у одного з чоловіків її таки вилучили. Для чого – невідомо. Уже надвечір, коли на центральному майдані поменшало людей, поліцейські затримали та повезли у міськвідділ одного із власників поросят, яке розгулювало центром Луцька у памперсі. У відділку нам пояснили, мовляв, запросили чоловіка, аби дав пояснення.

Представники ОБСЄ, які приїхали до Луцька, теж спостерігали за тим, що відбувалося у центрі Луцька в той день. Та певне зробили висновки, як дотримуються прав людей в Україні та як захищена свобода слова, про яку так голосно кричить гарант.

Читайте також: У Луцьку лісівники без дозволу перерили клумбу на Театральному майдані і забрали з собою дерева


Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook