Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" у листопаді підвищила ціну для населення на 14,65%, у порівнянні з ціною на жовтень, до 4899 гривень за тисячу кубометрів (без урахування ПДВ, націнки газзбутів та транспортних витрат).

Читайте також: Коли можна не платити за комуналку в Україні: озвучено головні умови

Згідно з повідомленням прес-служби "Нафтогазу" - це найнижча з 2016 року ціна на газ для населення в листопаді, пише УНІАН.

У компанії нагадали, що ціна газу для населення в Україні зараз визначається за формулою, яка відображає ринкові ціни з двомісячним відставанням. Формула міститься в постанові уряду від 3 квітня 2019 року № 293 та діє до кінця 2019 року.

Для визначення ціни газу для потреб населення та інших споживачів, що отримують газ на регульованих умовах (ПСО), "Нафтогаз" вибирає найнижчий рівень серед 4 визначених урядом варіантів – ціни "Нафтогазу" для комерційних споживачів за минулий місяць, дані Мінекономрозвитку щодо середньої митної вартості газу за минулий місяць, середньозваженої ціни на українській енергетичній біржі й ціни за урядовою постановою №867 від 19 жовтня 2018 року.

У цьому місяці найменшою виявилася ціна "Нафтогазу" для комерційних споживачів на умовах передоплати.

Читайте також: Повідомили середній розмір субсидії для волинян

Також повідомляється, що в цьому місяці регульована ціна газу виявилася вищою, ніж ціна на умовах пропозиції від "Нафтогазу" "Газовий запас" (4 874,42 грн за тисячу кубометрів), тому споживачі, які скористалися цією пропозицією, заощадять свої кошти. Якщо споживач не використовує за зимовий сезон весь передплачений обсяг, залишок коштів повернеться йому на рахунок у повному обсязі.

Жовтнева ціна на природний газ для потреб населення та інших споживачів, що отримують газ на регульованих умовах (ПСО), становила 4 272,76 гривні за тисячу кубометрів (без урахування ПДВ, націнки газзбитів і витрат на транспортування).

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook