Намісник Почаївської лаври митрополит Володимир, який також є вікарієм Київської митрополії УПЦ МП, підтримав заяву Синоду Православної церкви Молдови МП про те, що буцімто вакцину від коронавірусу зробить засновник компанії Microsoft Білл Гейтс, щоб імплантувати в людей чіпи.

Читайте також: "Бандитські гроші та обмани": скільки в Україні заробляє Московський патріархат

Про це повідомляє Релігійно-інформаційна служба України.

Йдеться про конспірологічну теорію, згідно з якою Білл Гейтс нібито через вакцини проти коронавірусу "хоче вживити в організм людей мікрочіпи, щоб контролювати їх за допомогою технологій 5G". Прихильники цієї теорії вважають, що вся ця пандемія COVID-19 − затія мільярдера.

Синод Православної церкви Молдови Московського Патріархату, якому ця теорія припала до душі, 19 травня звинуватив владу Молдови у змові з Гейтсом для "поневолення людства".

Цю заяву розкритикували й назвали "конспірологічною безглуздістю" багато церковних та світських діячів. Однак митрополита Володимира та братію монастиря це не спинило.

"Звернення Синоду Православної Церкви Молдови є надзвичайно актуальним і відповідає на надзвичайно серйозні виклики сучасності, з якими стикається Свята Православна Церква", − написав він в офіційному зверненні до настоятеля Церкви Молдови.

Читайте також: Просив гроші на церкву: московський піп на пожертви вірян купив собі велику земельну ділянку

"Підтримуємо Вашу сповідницьку позицію. Бажаємо, щоб Ви й надалі твердо і рішуче захищали християнські цінності й попереджали православних християн про небезпеки нашого часу", − додав священнослужитель УПЦ МП.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook