Головного російського церковника – патріарха Кирила (Гундяєва) – неодноразово викривали в любові до розкішного життя і світських розваг. Тепер з'явилися докази, що глава РПЦ використовує предмети розкоші явно не для духовних практик. Нещодавно в Москві на яхті "Паллада", якою регулярно користується сам патріарх, помітили кількох дівчат у купальниках. 

Читайте також: П'яний ігумен РПЦ порізав ножем монаха-диякона

Про це пишуть російські ЗМІ.

Фото були зроблені 23 червня. На світлинах видно, як на яхті розважається компанія молоді. Особливу увагу привернула дівчина у відвертому бікіні.

У соцмережах жартують, що молода красуня – черниця, просто вимушена одягнутися по погоді. Втім, існують і інші версії.

"Паллада" – ексклюзивне судно класу люкс. Довжина судна – 32 м, ширина – 7,45 м. Крейсерська швидкість – 12,5 вузла, а запас ходу – 2500 морських миль. Судно зроблено зі сталі та алюмінієво-магнієвого сплаву. Вміщає до 8 гостей в 4 каютах, не рахуючи двох кают для чотирьох членів екіпажу.

Яхта була побудована за замовленням управління справами президента Росії до 300-річчя Санкт-Петербургу у 2003 році. У 2005 році яхта була викуплена компанією "Лукойл", яка подарувала її Валаамскому монастирю, після чого той, у свою чергу, передав "Палладу" у розпорядження Московського патріарху. 

Читайте також: Встелили доріжку квітами та цілували руки: як на Волині зустріли митрополита Московського патріархату Онуфрія (фото)

Формально яхта "Паллада" перебуває на балансі Московської патріархії, і за її утримання платить російська церква. Таким чином, не виключений варіант, що церковники намагаються заробити, здаючи яхту в оренду.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook