Слідство відпрацювало увесь ланцюг злочинного бізнесу з торгівлі українськими дітьми, під час якого встановили, що злочинну діяльність покриває народний депутат Віталій Купрій.

Читайте також: Власника мережі супермаркетів АТБ перевірить НАБУ

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав заступник Генерального прокурора – Головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

Він повідомив, що тепер суд зобов’язав НАБУ зареєструвати проти нього кримінальне провадження за заявою Купрія.

"Ця історія, цей бізнес почався не учора! І у цього бізнесу є «нардепівська криша». Ми відпрацювали весь ланцюг спокійно (наскількі спокійно можна ставитися до теми торгівлі дітьми), скурпульозно... Занепокоєно почала рухатись "криша" – це не чужий для неї бізнес. Ганебний бізнес!

Читайте також: УКРОП вимагає заборонити діяльність російського бізнесу в Україні

Лише "вивчаю" – дивлюсь, як далеко зайдуть у погрозах. "Вивчіть" і ви, як народний депутат погрозами процесуальній особі "піклується" про "дітей". Люди, які знають цього нардепа, кажуть – він справді "гоніт"! Так і кажуть", – написав Матіос і надав скріншоти повідомлень.

 

 

 

Раніше, генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що у 2010 році громадянин Молдови, який одночасно є громадянином Німеччини, організував роботу BioTexCom. Згодом навколо цієї клініки розгорівся скандал, пов’язаний з інформацією про торгівлю немовлятами. За версією слідства, участь в програмі сурогатного материнства брали жінки, яким щомісяця видавали по 200 євро на проживання та харчування. Загальна сума за послуги сурогатної матері видавалася після народження дітей (3−10 тис. євро). Співзасновнику медцентру тоді було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 149 КК України, а головному лікарю – за ч. 3 ст. 149, ч. 1 ст. 366 КК України.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter