Поява дітей не завжди робить людей щасливішими. Дослідження демонструють, що народження малюка загалом "краде" у дорослих щастя. Винні в цьому не самі діти.

Читайте також: Розповіли, яку небезпеку має повна відмова від сексу

Нове дослідження довело, що ймовірною причиною є важкий фінансовий тягар, який падає на плечі новоспечених батьків, розповідає ТСН.

Дослідники Девід Бланчфлауер і Ендрю Кларк опитували близько мільйона європейців протягом 10 років і регулярно просили їх оцінити рівень задоволеності життям. Окрім цього, їх питали, чи виникали у них труднощі з оплатою рахунків.

Читайте також: Скільки повинно бути сексуальних партнерів

Виявилось, що рівень задоволеності респондентів падав із появою дітей. Водночас, дослідники з'ясували, що сама собою наявність малюків не применшувала щастя, а навпаки – збільшувала його.

Ставити дитину на ноги, утримуючи її до 18 років, обходиться у близько 250 тисяч доларів у США. У деяких європейських країнах це коштує приблизно так само.

Окрім цього, автори виявили, що діти в підлітковому віці приносять менше щастя своїм батькам, ніж нащадки у віці до 10 років, а також, що батьки-одинаки, як правило, менш щасливі, ніж ті, що мають пару.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook