Прокльони настоятеля Києво-Печерської лаври, які призвели до смерті чотирьох осіб – це не перший інцидент за участю митрополита Павла. Він займався подібним і раніше, в тому числі застосовуючи силу.

Читайте також: ''До вечора помрете всі!'': настоятель Києво-Печерської лаври розповів, як через його прокльони гинули люди

Про це в програмі "Бурчук LIVE" розповів релігієзнавець Андрій Ковальов. Він заявив, що Павло часто нацьковував на пресу свою приватну озброєну охорону, яку сам настоятель називає "казачєством", пише "Обозреватель".

"4-5 років тому митрополит Павло по телефону проклинав журналістку, яка в той час була вагітною. І він бажав їй, щоб вона не народила. А вона якраз займалася розслідуваннями, пов'язаними з Києво-Печерською лаврою", – нагадав Ковальов.

За його словами, всі журналісти, які за останні роки розслідували зловживання в Києво-Печерській лаврі, потрапляли під прокляття і погрози з боку митрополита Павла.

"Я взагалі сумніваюся в тому, що він є православною людиною. Бо те, що він говорив про прокляття, після якого загинули люди – це більше схоже не на православну віру, а на магію", – додав релігієзнавець.

Читайте також: Горить кілька будівель Києво-Печерської Лаври, − ЗМІ

Він підкреслив, що християнство в принципі не визнає магію. І за такі дії в правильній православній церкві митрополит Павло, згідно з канонами, повинен був би бути покараний.

"По-перше, за те, що він погрожував смертю іншим людям. А по-друге, за те, що його заяви є виразом магії. Сам Христос говорить християнам: чи не проклинайте, а благословляйте ворогів своїх. З точки зору християнської, євангельської духовності митрополит Павло поводиться неправильно", – підвів підсумок Ковальов.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter