Наступного тижня в Україні очікується мінлива та прохолодна погода.

Читайте також: "Заморозки у травні − явище аномальне": в Україну суне похолодання та дощі

Про це синоптикиня Наталка Діденко повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"Сестрички-циклони Fiona та Erna козиряють одна перед одною стрічками-фронтами. Їхні дівчачі круть-верть перед дзеркалом зумовлюють дощі та вітри у північній частині Європи. А ось брати-близнята, атлантичні антициклони Quirinius Перший та Другий не пускатимуть опади високим атмосферним тиском та організують суху сонячну погоду в більшості країн Європи Західної, Південної, Центральної та Східної", – розповіла вона.

Згідно з прогнозом Діденко, Україна у понеділок, 18 травня, відчує вплив антициклону, тому на значній частині території суттєвих опадів не передбачається.

"Північні області, східні, частина західних областей України потраплять під мотиляння стрічок північних фронтів – пройдуть дощі, можливі грози, західний вітер посилиться до штормових значень", – зазначила вона.

Синоптикиня попередила, що температура повітря у понеділок становитиме +14+18 градусів, на Закарпатті та у Чернівецькій області - до +20 градусів, на крайній півночі – +10+13 градусів, у південній частині – +17+23 градуси.

Читайте також: Тепла не чекайте: синоптики ошелешили прогнозом погоди на червень

"У Києві понеділок очікується вологим та вітряним, вдень максимальна температура повітря +16+18 градусів", – додала Діденко.

За її словами, протягом тижня стабільно сухої, сонячної погоди чекати не варто.

"Повітря буде свіжим, тобто серйозно за +20 градусів позначки термометрів не перемахуватимуть", – резюмувала вона. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook