Поліція застосувала силу проти осіб, які прийшли у центр Києва, щоб "висловити свій протест" проти проведення Маршу рівності.

Читайте також: У Києві група "С14" розгромила ринок де торговці побили пенсіонера (відео)

Про це повідомляється на сторінці організації С14 у Facebook.

"Мирний санкціонований мітинг націоналістів та представників релігійних громад проти ЛГБТ-параду жорстко розігнали тактики Зозулі та необеркут", – заявили націоналісти.

Активісти прибули в центр міста, де має відбутися Марш рівності, ще з вечора, а вранці їх "оточили і почали бити палицями та заливати сльозогінним газом".

Водночас у поліції повідомили, що правоохоронці застосували силу проти активістів, бо вони перегородили дорогу на маршруті руху Маршу рівності.

"Приблизно о 6-й годині група, а це більше 150 осіб, вийшли на перехрестя вулиці Володимирівська-бульвар Тараса Шевченка та перекрили дорогу на маршруті руху Маршу рівності", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Радикальні рухи в Україні: банди чи патріоти

У поліції заявляють, що із участниками акції спілкувалися співробітники поліції діалогу, однак вони відмовилися звільнити прохід. 

"У результаті, аби уникнути провокацій і можливих сутичок, правоохоронці відтіснили їх із дороги. При цьому кількох чоловіків, які чинили опір та застосовували у бік правоохоронців газові балончики, затримали", – повідомили правоохоронці.

 

 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter