В міжсезоння, коли рано вранці за вікном темно, та до того ж ще й непогоже, мало хто зможе прокинутися бадьорим. Прислухайтеся до порад фахівців, які допоможуть перетворити ваш стан в більш щасливий і радісний.

Читайте також: 10 порад для міцного та здорового сну

Про це пише Newsyou.

1) Якщо це можливо, намагайтеся лягати спати не пізніше 22.00. Для повноцінного відпочинку організму потрібно спати не менше 7-8 годин. Якщо ж ви все одно прокидаєтеся втомленими – зверніться до лікаря. Постійні симптоми недосипання можуть сигналізувати про якийсь недуг.

2) Візьміть собі за правило вставати відразу як задзвонить будильник. Не дозволяйте собі ще трошки поніжитися в ліжку. Це призведе до збою вашого режиму, що призведе до ще більшої втоми.

3) Що б змусити себе встати з ліжка, поставте будильник подалі. Адже ви не зможете довго слухати його "приємний" дзвін?

4) Випийте, коли вимкните будильник, стакан води. Дуже добре підбадьорює нервову систему аромат свіжозвареної кави. Це підтверджено вченими Сеульського національного університету з Японії.

Читайте також: Денний сон призводить до жахливих наслідків – вчені

5) Хороший ефект дає прилад, що імітує ранковий світанок. А ранкове сонце швидше налаштовує на позитивний лад.

6) Створіть собі вранці комфортну обстановку. Теплий халат, м'які тапочки, гаряча кава і ніяких різких, дратівливих звуків. Все це допоможе уникнути негативних відчуттів від раннього прокидання.

7) Постарайтеся планувати важливі справи на ранок. Це допоможе вам стати більш організованим людиною і не спізнюватися на важливі зустрічі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook