Експерти визначили найбільш корисні продукти у світі.

Читайте також: Назвали продукти, які заважають схуднути

Про це пише Ukrhealth.

1. Гриби

Цей смачний м’ясистий продукт містить невелику кількість калорій, але при цьому є досить поживним і, безсумнівно, корисним. Вживання грибів сприяє регуляції рівня естрогену в жіночому організмі, і попереджає розвиток раку грудей.

Швидко приготувати гриби можна наступним чином: нарізати їх на шматочки, обсмажити в невеликій кількості оливкової олії, додати дрібно порізаний часник і трохи вина. Томити на повільному вогні, поки не випарується алкоголь. Така страва може стати прекрасним гарніром для запеченої курячої грудки.

2. Ячмінна каша

Зернові каші багаті клітковиною, і мають здатність боротися з підвищеним рівнем холестерину в крові. Вони також відіграють важливу роль у налагодженні травних процесів.

Щоб швидко і смачно приготувати ячмінь, закип’ятіть воду, додайте в неї крупу і будь-які бобові, через деякий час доповніть вміст каструлі овочами, які вам подобаються, і залиште потомитися ще на 10-15 хвилин. Ось і все, смачний і ситний суп готовий. Якщо захочете урізноманітнити смак, додайте в тарілку зелень, сир або підсмажене м’ясо.

3. Волоський горіх

Даний продукт по праву вважається суперпродуктом, так як містить велику кількість омега-3 жирних кислот, які сприяють нормалізації рівня холестерину.

Щоб отримати максимальну користь від горіхів, не потрібно особливо заморочуватися. Змішайте в блендері жменю цього продукту, сушений інжир і трохи насіння анісу (якщо вам приємний їх смак). З отриманої суміші скачайте кульки. Їх можна і потрібно їсти замість десерту, або між основними прийомами їжі.

Читайте також: Постійно хочеться спати: лікар назвав причини і дав ефективні поради

4. Макаронні вироби з цільнозернового борошна

Використовуючи в їжу такі макарони, ви насичуєте свій організм цінними мікроелементами, і покращуєте травлення за рахунок наявності в них клітковини.

Швидкий і смачний рецепт допоможе корисній страві частіше бувати на вашому столі. Розігрійте на сковороді трохи оливкової олії, додайте в неї порізаний часник і тунець, протушкуйте і слідом відправте в сковорідку трохи кукурудзяного борошна і томати. Отриманим соусом заправте пасту і притрусіть поверх тертим пармезаном.

5. Арахісове або мигдальне масло

Мононенасичені кислоти, що входять до складу масел, корисні для нормальної роботи серця. Ви можете купити готовий продукт в магазині, а можете зробити його самостійно.

Змішайте з допомогою блендера 2 склянки підсмажених горіхів, півтори чайних ложки рослинної олії, половину столової ложки коричневого цукру і дрібку солі. Якщо бажаєте отримати більш солодкий смак, додайте натурального меду.

6. Кіноа

Кіноа являє собою дуже дрібне насіння, яке містить білки, амінокислоти, клітковину, магній, фосфор, залізо. Щоб приготувати корисний сніданок з кіноа, достатньо на ніч насіння залити йогуртом, соком або рослинним молоком і поставити в холодильник. Вранці додати до страви свіжі ягоди або порізані шматочками фрукти і насолодитися прекрасним смаком.

Читайте також: Вчені розвінчали міф про користь йогуртів

7. Лохина

Будучи джерелом вітаміну С, фолієвої кислоти, кальцію, калію, заліза, а також клітковини, ця ягода володіє потужними антиоксидантними властивостями. Лохина смачна сама по собі, але якщо її перетерти з цукром і полити приготованим джемом ванільне морозиво, ви отримаєте смачний і корисний десерт.

8. Сочевиця

Сочевиця відноситься до бобових, а значить є прекрасним джерелом рослинного білка. Вона не містить насичені жири, поганий холестерин, зате багата корисною і необхідною для нормального травлення клітковиною. Сочевиця добре поєднується з томатами, цибулею, оливковою олією і овечим або козячим сиром. Ви можете приготувати сочевичний суп, або використовувати бобове як гарнір до м’ясних страв.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter