Симптоми коронавірусу в більшості випадків збігаються з симптомами грипу, так що говорити про коронавірус як про діагноз можна тільки за наявності результатів тесту. Часто навіть після звернення до лікарів при підозрі на коронавірус тест показує псевдонегативний результат і пацієнту можуть поставити діагноз – грип, ГРВІ та багато інших. Ви можете провести два тижні в ліжку, думаючи, що у вас звичайна застуда, однак може виявитися цілком навпаки.

Читайте також: Медики дали поради по боротьбі з COVID-19 тим, хто не хоче звертатись у лікарню

Лікар розповів, як визначити, що ви перехворіли на коронавірус. Про це пише видання "Новини.Ю".

Лікарі визначили, що багато наслідків цієї інфекції присутні в житті людини довгий час навіть після одужання. Саме з цих наслідків можна зрозуміти, що людина була хвора саме на коронавірус. Це актуально для тих, хто хворів у легкій формі та не робив тест.

Читайте також: Медик чітко пояснила, які процедури не потрібні при коронавірусі легкої форми

Лікар Грошев Сергій розповів, що у перехворілих на коронавірус помічений кашель, задишка, загальна слабкість, а також порушений нюх. Слабкість з'являється через гіпоксію, яку викликає ураження легень. Тривалість симптомів залежить від кожного випадку.

"Чим більшою мірою була уражена легенева тканина, тим довше будуть зберігатися симптоми перенесеного вірусного захворювання. Тому важливо, щоб заходи з реабілітації починалися вже з перших днів захворювання", – підкреслив лікар.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook