Із четверга, 18 березня, в Україні відновиться процес видачі дозволів на зброю після розформування відповідної служби на початку місяця.

Читайте також: У Луцьку на гранаті підірвався чоловік (оновлено)

Наразі ще напрацьовується алгоритм роботи нового підрозділу, який займатиметься питаннями реєстрації та контролю, повідомив на своїй сторінці у Facebook глава Національної поліції України Ігор Клименко.

"Відповідна служба ще в процесі реорганізації, але продовжує роботу. Всіх працівників цих підрозділів на період переформатування виведено поза штат. Робочий процес контролюють співробітники Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції", – уточнив він.

Клименко додав, що повноваження для оформлення документів на отримання або продовження дозволів на зброю планують у найближчому майбутньому передати в сервісні центри Міністерства внутрішніх справ.

"Увесь документообіг здійснюватиметься через електронну базу. Це мінімізує можливість корупційної складової під час цього процесу. Крім того, створюється Єдина база зареєстрованої зброї", – додав він.

Читайте також: На Волині молодий чоловік застрелився з мисливської рушниці

Також глава Нацполіції уточнив, що строк проведення службового розслідування, на який було припинено процес видачі або продовження дозволів, не враховуватиметься під час перереєстрації зброї, і штрафних санкцій теж не буде.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook