Доцент психології Джастін Лехміллер виокремив кілька головних предикторів майбутнього розлучення і навів фактори, які впливають на нього.

Читайте також: Назвали звички, які суттєво скорочують життя

Про це повідомляє Обозреватель.

Вік

Вік має значення. Пари, які одружуються пізніше, мають більш тривалі стосунки. Чим раніше пара одружується, тим більше ризик подальшого розлучення.

Освіта

Згідно з даними Центрів із контролю і профілактики захворювань США, освіта і релігія є потужними предикторами міцного або розкладального союзу.

Жінки зі ступенем бакалавра мають 78-відсоткову ймовірність того, що їхні шлюби тривають 20 років, порівняно з 41 відсотком для осіб із вищою освітою, тоді як чоловіки становлять відповідно 65 і 47 відсотків.

Риса характеру

Одна риса характеру особливо сильно впливає на стосунки. Мова про нейротизм або емоційну нестабільність. Це риса особистості, яка вимірює, наскільки ви чутливі до більш прийнятних загроз, і наскільки ймовірно, що ви будете міркувати про них. Саме вона "замішана" в тривогах і депресіях, і, як зазначає Лехміллер, неодноразово саме вона передбачала розлучення.

Невірність

Це не дивно. Коли люди обманюють один одного, це призводить до зниження шлюбного щастя, більшого почуття "схильності до розлучення" або ймовірності того, що ви можете розлучитися.

Важливо зазначити, що всі ці речі є корреляціями, навіть у разі невірності. Ці дослідження не можуть точно сказати, що викликає розлучення. Це з'ясовується з більш детальними дослідженнями близьких стосунків.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter