Люди, які мають поганий сон або страждають від безсоння, часто роблять однакові помилки.

Читайте також: Фуфломіцин: як в Україні фальсифікують відомий лікарський засіб

Так, не варто надолужувати недосип за рахунок подальшого сну, користуватися смартфоном перед сном тощо, повідомили в Ukrhealth.

По-перше, не рекомендують відвідувати туалет без гострої необхідності. Підйом з ліжка пришвидшить пульс, частоту серцевих скорочень.А от сон вимагає спокійнішої роботи міокарда. Після походеньок в туалет ви не зможете одразу заснути.

По-друге, не варто лягати спати тоді, коли не хочеться.

Також не треба турбуватися, якщо спите по 6-7 годин. Не всі можуть спати 8 годин, не кожному організму необхідна саме така кількість, тож треба звертати увагу на якість сну,а не на його кількість.

Якщо ви прокинулися посеред ночі або довго не можете заснути, не дивіться на годинник. Подібна дія створює додатковий тиск, сприяючи стресу, який не дозволяє розслабитися і повернутися до сновидінь.

Читайте також: Не їжте це на вечерю: названо продукти, що перетворюють сон в кошмар

Також сомнологи не рекомендують користуватися смартфоном у ліжку. Фахівці радять не використовувати гаджети мінімум за 30 хвилин до засипання. Світло їх дисплеїв надає специфічну дію на мозок, а соцмережі та інші джерела інформації стимулюють потік думок – в результаті порушуються механізми сну.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook