Включення до раціону пекучого перцю може привести до зміцнення серця. Так, дослідники з’ясували, що при активному поглинанні перцю чилі ймовірність смерті від інфаркту знижується на 40%.

Читайте також: Як пережити свята і не набрати вагу

Про це пише Ukrhealth.

Чергове дослідження показало користь пекучого перцю чилі для здоров’я людини. З’ясувалося, що любителі цієї спеції мають більш міцне серце. Дослідження проводилося вченими з Середземноморського неврологічного інституту в Італії, а участь у ньому взяли 25 000 чоловік. Протягом 8 років дослідники спостерігали за їх здоров’ям і харчовими уподобаннями. З’ясувалося, що ризик смерті від інфаркту знижується на 40% серед тих, хто вживав перець чилі не рідше чотирьох разів на тиждень.

Читайте також: Користь і шкода мандарин, а головне – скільки їх можна з'їсти: поради Супрун

При цьому ймовірність піти з життя від інсульту зменшилася більш ніж наполовину. Автори дослідження, на жаль, не змогли точно відповісти на питання, що саме в перці чилі забезпечує такий дивовижний результат. А ця відповідь згодилася б людям, які не переносять гострої їжі, але хотіли б отримати такі ж переваги. В цілому, деякі дієтологи вважають, що пекучий перець це маркер загального здоров’я і правильних харчових переваг.

Люди, які регулярно вживають пекучий перець, ймовірно, поглинають і більшу кількість свіжої їжі. Пекучий перець часто використовується для того, щоб їсти домашні страви, а не ті, що продаються в супермаркетах. Так що, цілком можливо, користь йде не власне від перцю, а від загального способу життя, який ведуть люди, які вибирають цю приправу. Але все одно, тим, хто любить гостре, можна продовжувати слідувати своїм звичкам.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook