Як стверджують експерти, стан нашої зовнішності  багато в чому залежить від режиму дня, тривалості сну і здорового відпочинку, але включаючи до свого раціону певні продукти, можна також виглядати втомленими. Як виявилося, харчування є визначальним фактором, на який завжди варто звертати пильну увагу. Вчені рекомендують деякі продукти  якщо не повністю виключити зі свого раціону, то хоча б максимально обмежити їх споживання.

Читайте також: ТОП-10 продуктів для 100% профілактики грипу

Про це повідомляє HealthyStyle.

1. Смажена і приготована у фритюрі їжа

Одними з найбільш “небезпечних” в цьому сенсі продуктів, які негативно впливають на наш зовнішній вигляд, є приготовані у фритюрі або смажені – починаючи від попкорну в кіно і закінчуючи котлетами. Як відомо, смажена їжа найпоширеніша і завжди у нас “під рукою”.

Смажена їжа містить величезну кількість трансжирів, які, в свою чергу, сильно сповільнюють всі процеси, що протікають у нашому організмі, а тілу потрібно затратити більшу кількість енергії, щоб перетравити таку їжу.

Крім того, смажена їжа є найпоширенішою причиною закупорювання артерій і розвитку ожиріння. До тогож надмірне споживання рослинних олій негативно відбивається на стані  шкіри обличчя: вони руйнують необхідний для шкіри колаген, пересушують шкіру навіть при достатньому споживанні води, сприяють появі прищів.

2. Кава

Як не дивно,  кава, яка обіцяє нам заряд енергії та бадьорості, змушує нас виглядати більш втомленими. Як виявилося,   кофеїн має як переваги, так і недоліки. Приміром, рекомендується випивати одну чашку кави за годину до початку тренування, щоб тіло стало активним і змогло спалювати калорії максимально інтенсивно. З іншого боку, надмірна кількість кофеїну змушує наш організм бути постійно в стані “бойової готовності”, тобто підтримує його в активному стані, навіть тоді, коли він не має для цього необхідних ресурсів.

Як результат,  це може привести до втрати сну, на обличчі можуть з’явитися мішки під очима, а також проявитися загальна втомлюваність організму

Крім того, кофеїн виводить вологу з нашого організму. Це означає, що якщо після кави ви не будете пити достатню кількість води, то можете зіткнутися зі зневодненням, появою зайвої ваги, а також відсутністю енергії і сил.

3. Занадто гостра або пряна їжа

Пряна або ж занадто гостра їжа також змушують нас виглядати втомленими, оскільки  вона сприяє появі пігментації (темних плям) на шкірі і змінам її відтінку. Це все тому, що  прянощі і спеції впливають на кровоносну систему: гостра їжа сприяє розширенню вен і судин. Вони стають більш товстими і  більш помітними під шкірою, а це виглядає малоестетично.

4. Алкоголь

Від алкоголю також слід категорично відмовитися, як і від смаженої їжі.  Алкогольні напої в певній мірі схожі з кофеїном, оскільки і кава, і алкоголь прозводять до зневоднення організму. Але  з алкоголем ситуація складніша, оскільки  його споживають більше.

Якщо протягом дня можна випити 2-3 чашки кави, то за кілька годин під час зустрічі з друзями можна легко випити 5 келихів пива. Лікарі рекомендують для водного балансу в організмі  кожен келих пива або чарку іншого алкогольного напою запивати двома склянками води.

5. Вуглеводи

Сьогодні багато людей вирішують повністю відмовитися від вуглеводів, бо вважають їх занадто шкідливими для здоров’я. Але насправді це не зовсім так. Існують вуглеводи, які необхідно споживати, бо вони забезпечують наше тіло енергією (наприклад, бобові). А от виключити зі свого раціону треба було б  продукти, які містять цукор і рафіноване борошно. Саме вони надають нашому обличчю  втомлений  вигляд і заряджають так званими “порожніми” калоріями.

Ці “порожні” вуглеводи змушують вас виглядати втомленими, оскільки  тілу їх дуже важко перетравлювати.  І якщо ви хоч раз відчували непереборне бажання поспати після вживання їжі, то причина, швидше за все, була саме в цьому.

Що ж можна з’їсти замість цих продуктів?

Кращий спосіб уникнути втомленого зовнішнього вигляду через неправильне харчування – це завжди мати під рукою здорову їжу. Замість вуглеводів, прянощів, гострої і смаженої їжі ви завжди можете з’їсти:

Фрукти;
Горіхи;
Насіння;
Овочі.

А для того, щоб замінити алкогольні напої та каву, краще води нічого не придумаєш. Якщо ви не можете пити її в великих кількостях, то можете спробувати пити  зелений чай, натуральні коктейлі або трав’яні настої.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter