Що можна сказати про листовий городній салат? Спробуємо розібратися, в чому полягає користь і шкода салату для організму людини.

Читайте також: Медики попередили про небезпеку ранніх овочів і зелені

Про це повідомляє salatwiki.

Користь салату полягає в наявності різних речовин, які необхідні для нормальної життєдіяльності. У його склад входить велика кількість фолієвої кислоти, яка потрібна для нормальної роботи кишківника, а ще вона виводить поганий» холестерин. 

До складу салату входить вітамін А, необхідний для шкіри і зору, а також вітаміни групи В, які відповідають за діяльність нервової системи. У великій кількості в таких рослинах міститься кальцій, який є основним будівельним матеріалом для кісткової тканини, а також він необхідний для крові і знімає набряклість організму.

Читайте також: Деякі БАДи та вітаміни можуть знизити ризик зараження COVID-19 – дослідження

Сік салату позитивно позначається на стані шкіри і волосся. Крім цього, він допомагає позбавитися від безсоння. До складу салату входить аскорбінова кислота, яка збільшує захисні функції організму і бере участь у багатьох важливих процесах. Завдяки наявності калію, поліпшується діяльність і серцево-судинної системи.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook