Зловживання антибіотиками призвело до утворення так званих супербактерій – вони стійкі до лікарських препаратів. Щорічно від хвороб, викликаних резистентними бактеріями, помирає близько 700 тисяч осіб.

Читайте також: Як смаки у їжі впливають на кількість занять сексом

Про це йдеться у матеріалі BBC.

Про проблему задумалися у Великобританії. Напередодні в Давосі представили план боротьби з ситуацією. Приміром, уряд планує змінити схему фінансування фармакологічних компаній. Їх підштовхуватимуть до розробки нових ліків. За задумом чиновників, план повинен скоротити застосування антибіотиків на 15% в найближчі п’ять років. Програма торкнеться і тварин, уряд планує скоротити використання антибіотиків для лікування тварин на 25%.

У матеріалі CNN йдеться, що близько 70% бактерій вже стійкі мінімум до одного антибіотика, який міг би використовуватися для боротьби з ними. Нагадаємо, антибіотикорезистентність – термін, який описує феномен вироблення стійкості до антибіотиків у бактерій, вірусів та паразитів.

Читайте також: Кір не відступає: у Луцьку медики вакцинували понад 3 тисячі людей

На думку епідеміологів, до 2050 року, якщо не вжити термінових заходів, хвороби, викликані стійкими до антибіотиків бактеріями, можуть забрати життя 10 млн осіб.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter