У Всесвітній організації охорони здоров'я визнали, що по шкідливості вживання ковбаси прирівнюється до паління і розпивання алкоголю. 

Читайте також: Вчені назвали продукт, який зможе подолати ожиріння

За словами фахівців, в день дозволяється вживати не більше 50 грамів такої продукції, передає Новини Ю

Варена ковбаса, як сосиски і сардельки, піддається щадить обробці, тому споживачі впевнені, що вона менш небезпечна, ніж сирокопчена. Однак результати нещодавно проведеного дослідження показали зовсім протилежне.

Читайте також: Названо звичку, яка є небезпечніша за куріння та алкоголь

Вся справа в тому, що в складі таких ковбасних виробів м'ясо присутнє в кількості не більше 15%. Серед інших компонентів використовується крохмаль, борошно, штучні підсилювачі смаку.

Дієтологи вважають, що сучасну ковбасу складно назвати м'ясним продуктом. Крім тваринного жиру і шкіри вона містить шкідливі речовини. Цей продукт не має ніякої поживної цінності і до того ж є шкідливим для здоров'я при регулярному вживанні в їжу.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook