Уродженка Києва, гандболістка 17-річна Стаценко переїхала до Волгограду ще в 2016 році, де грає за російський клуб "Динамо-Сінара",  повідомляє  handballfast.com.

Читайте також: "Захистити від українських виродків": Усику та Ломаченку хочуть дати російське громадянство

"Зробила це за порадою Заслуженого майстра спорту України та бронзової призерки Олімпійських ігор 2004 року Олени Яценко, яка навчалася на одному потоці з батьком Дарини", – зазначає дівчина.

Мовляв, там у неї буде більше можливостей та перспектив. Взимку 2016-го батько повіз дівчину на оглядини до Волгограду. Там його запевнили, що влітку його донька зможе влитися у "гандбольну родину".

Сама дівчина згадує той день: "Емоції мене переповнювали, сльози полилися рікою. Тренер пожартував: "Не час плакати, російську йди вчи!".

В "Динамо-Сінарі" Стаценко вже давно вважають "своєю".

Читайте також: "Стали на бік зрадників України": Ломаченка та Усика внесли до бази "Миротворця"

Ось як про гандболістку пишуть у російській пресі після однієї з ігор: "Самою результативною в складі "Динамо" стала Дарина Стаценко, яка закинула 6 м'ячів".

Стаценко прагне потрапити на "молодіжну" світову першість до Румунії, і зараз активно працює над оформленням громадянства РФ, попри те, що не досягла 18-річчя.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook