Лідер парламентської фракції Радикальної партії Олег Ляшко поскандалив з заступником голови фракції "Опозиційного блоку" Олександром Вілкулом на погоджувальній раді Верховної Ради.

Читайте також: "Петра через місяць не буде – подивлюся, де ти будеш!" – Ляшко увірвався на засідання уряду і нагримав на Гройсмана (відео)

Конфлікт виник в ході обговорення закону про функціонування української мови як державної. Ляшко вимагав, щоб Вілкул говорив українською мовою.

"Вілкул, якщо тобі не подобається говорити українською мовою – чемодан, вокзал, знаєш куди. Українською мовою треба говорити. Українською мовою", – заявив він.

Читайте також: Завдяки кому Порошенко потрапив у другий тур: у Бойка назвали прізвище кандидата

Вілкул, в свою чергу, звинуватив Ляшка в клоунаді. Ляшко у відповідь зажадав припинити розколювати Україну питанням мови.

"Будь-який чиновник, президент, депутати, хто завгодно – повинні знати і любити найкращу українську мову. Вам заважає мова? Ви мені заважаєте!", – висловився він.

Відзначимо, що і Олега Ляшка, і Олександра Вілкула в ЗМІ пов'язують з олігархом Рінатом Ахметовим. У цьому контексті їх перепалка на погоджувальній раді виглядає вельми примітно.

Нагадаємо, що Вілкул балотувався в президенти України. У першому турі він набрав 4,15% голосів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook