Вчені розповіли про смертельну небезпеку твердого сиру. Тож поціновувачам цього продукту варто переглянути свої смакові уподобання, якщо не хочете нашкодити власному здоров’ю.

Читайте також: Які жири шкідливі для здоров'я

Про це повідомляє Народна правда.

Зазвичай ми всі звикли до того, що твердий сир, який належить до молочних продуктів, є корисним для здоровся. Незважаючи на його корисні властивості він може в деяких випадках мати смертельний вплив на організм людини.

Це пов’язано з його складом. Так крім білків, сир містить жири, сіль, холестерин, плісняву та інші елементи.

Жири у складі продукту в більшості своїй є ненасиченими та справляють згубний вплив на організм.

Сіль, що міститься у сирі у великих кількостях затримує вологу у організмі, яка в свою чергу створює додаткове навантаження на серцево-судинну систему. Крім того солі натрію, як самостійний елемент є вбивцею не лише серцево-судинної системи, а й всього організму.

Продукт є надзвичайно калорійним, тож неконтрольоване його вживання сприяє набору зайвої ваги та може призвести до ожиріння та цукрового діабету.

Читайте також: Три найпопулярніші рослинні олії та їхні властивості

Більшість видів сиру містить холестерин, який також згубно впливає на організм.

Певні види продукту містять плісень, саме за неї поціновувачі продукту і полюбляють його смак, а продавці підвищують вартість. Експерти вважають, що такі види продукту можуть нанести шкоду організму у випадку його надмірного вживання.

Фахівці наголошують, що твердий сир несе в собі велику небезпеку саме у випадку надмірного та неконтрольованого його вживання. Якщо ж їсти його помірно, з урахуванням індивідуальних особливостей організму, шкоду він не нанесе.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook