На Волині є не лише поклади бурштину, але й поклади алмазів. Про алмазне родовище розповіли мешканці з Маневицького району під час громадських слухань, на яких йшлося про видобуток бурштину на волинському Поліссі. Те, що у надрах нашої області ростуть алмази підтвердив і заступник голови комунального підприємства "Волиньприродресурс" Анатолій Капустюк.

Читайте також: На Волині звільнили начальників райвідділів поліції "бурштинових" регіонів

У Прилісненській ОТГ відбулися громадські слухання з приводу видобутку сонячного каменя у Маневицькому районі, а саме, у селі Галузія. У місцевому клубі зібрався повний зал людей, щоб послухати, що ж стане з екологією коли почнуть копати сонячний камінь.

Нагадаємо, справжній скандал розгорівся навколо бурштинових земель у цьому населеному пункті. Нещодавно люди навіть перекрили дорогу і не пустили в село техніку підприємства "Волиньприродресурс", яке хоче видобувати легальним способом бурштин.

Тоді співробітники бурштинового підприємства не дійшли згоди з галузійцями, і аби знайти спільне рішення у цій проблемі, зібрали збори, де обговорили видобуток бурштину саме в Галузії.

На громадські слухання прибули екологи, щоб розповісти як видобуватимуть цей камінь. 

Спочатку діалог проходив у форматі питання відповідь. Присутніх цікавило, на якій глибині видобуватимуть бурштин? Що станеться з водним балансом та лісом у місцях видобутку?

Говорили балакали, але спільного рішення так і не дійшли. На сьогодні жителі села Галузія лишилися при своїй думці.

Читайте також: Камінь спотикання: на Волині черговий скандал через бурштин (відео)

Це не останні слухання, які відбулися на тему видобутку бурштину. Заступник директора "Волиньприродресурсу" каже, що доведеться ще не раз іти до людей.

Детальніше дивіться в сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook