Поблизу Луцька знайшли ймовірне джерело смороду – мулові карти в Липлянах. Про це на своїй сторінці повідомив активіст Михайло Верпучинський у фейсбуці.

Читайте також: У Луцьку виявили ще одне джерело смороду

Там зосереджується їдкий каналізаційний сморід, який вже кілька років поспіль накриває Луцьк.

У дописі йдеться, що усього цих карт є 10, приблизні розміри однієї – 300 квадратних метрів. Також на цих ділянках, як зазначає автор, постійно та у великих масштабах виникає виділення різноманітних газів, які провокують каналізаційний сморід.

"Рідкий мул, що потрапляє на карти, попередньо відібраний зі стоків, які надходять на очисні споруди. Шляхом природного сушіння він виділяє в атмосферу вологу і смердючі речовини, які завдяки вітру, атмосферному тиску та іншим природним явищам мігрують на наше місто", – каже Михайло.

Також додав, що за 15-20 хвилин прогулянки цими місцями, їдкий запах просочив весь одяг.

Читайте також: У Луцьку виявили нове джерело смороду, що заполонив кілька районів міста

"15-20 хвилин прогулянки по такій території, наповненою смердючими газами - і одяг можна змінювати. Крім того, протягом півгодини-години після відвідування цього місця, у мене пекло у носі і дерло в горлі", – зазначає автор.

"Тепер, коли ваш район знову накриє "альпійською свіжістю", можете навіть не сумніватися: вітер несе сюрпризи саме звідси", – підсумував Михайло.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook