У селі Жидичин Ківерцівського району місцевий священник УПЦ МП Володимир Гелета серед ночі вибрався на другий поверх дзвіниці на території храмового комплексу Свято-Миколаївської церкви, що належить релігійній громаді ПЦУ, а коли його там заблокували, невдало стрибнув на землю і зламав ногу.

Читайте також: "Я вас усіх повбиваю", – священик УПЦ МП біля Луцька стріляв по людях біля храму

Про це йдеться в "Офіційній заяві з приводу незаконного проникнення в пам’ятку архітектури національного значення с. Жидичин", яку оприлюднили на сторінці "Чернецтво Волині" у фейсбуці.

Пригода, про яку розповідають ченці у заяві, трапилася вночі 17 січня.

"Храмова служба внутрішньої безпеки с. Жидичин зафіксувала незаконне проникнення невідомої особи на територію храмового комплексу Свято-Миколаївської церкви, яка є пам’яткою архітектури національного значення і перебуває у постійному користуванні релігійної громади Святителя Миколая Чудотворця Православної Церкви України с. Жидичин.

Невідомий, за допомогою драбини, проник у приміщення дзвіниці (Охоронний договір №119/3) з тильної сторони і намагався винести з неї металеві предмети", – йдеться у заяві.

Цією особою виявився колишній настоятель Свято-Миколаївського храму сла Жидичин Володимир Гелета. Цей священник раніше "прославився" тим, що стріляв з рушниці по активістах, які організували цілодобове чергування біля храму.

На місце події викликали поліцію, а Володимира Гелету заблокували у приміщенні дзвіниці до моменту прибуття слідчо-оперативної групи.

"Протягом 15 хв до моменту прибуття екіпажу патрульної поліції зловмисник намагався вибити двері, погрожував, вживав нецензурну лексику. Побачивши працівників поліції, які прибули за викликом, екснастоятель пішов на безпрецендентний ризикований для його життя та здоров’я крок і здійснив стрибок з другого поверху дзвіниці. Всі ці дії відбувалися безпосередньо на очах поліції. В такий спосіб, очевидно, зловмисник хотів уникнути факту фіксації незаконного проникнення у будівлю", – йдеться у заяві.

Читайте також: Церковні баталії: у селі під Луцьком прихильники МП разом зі священиками намагались увірватись до храму

У результаті стрибка Володимир Гелета отримав відкритий перелом ноги.

"За результатами надзвичайної ситуації працівниками поліції було складено відповідні протоколи, взяті свідчення очевидців. Варто зазначити, що у приймальному відділенні лікарні Володимир Гелета з дружиною надали неправдиві свідчення, повідомивши медиків, що травму потерпілий отримав у власній оселі", – кажуть ченці.

І додають, що чекають об’єктивного розслідування цього інциденту.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook