У селі Старий Загорів Локачинського району, що на Волині – церковний конфлікт. Прихожани стверджують – прихильники новоствореної Православної Церкви України посеред ночі хотіли захопити храм і зрізати замки.

Читайте також: Релігійна громада села на Волині офіційно приєдналась до Православної Церкви України

12 ночі, а біля церкви досить таки людно та гамірно, ворота закриті, а на території бігає пес. Таким чином прихожани захищають храм від прихильників новоствореної Православної Церкви України.

За словами місцевих мешканців – прихильники ПЦУ незаконно провели збори. І навіть підписи збирали не абияк, а на виборчій дільниці – спостерігачі та члени комісії, відтак нині вимагають віддати ключі від храму. Люди в розпачі, бо ж стверджують –держава та закон не на їхньому боці. Прихожани вважають – таким чином їх просто хочуть роз’єднати за принципом – хто не за ПЦУ, той за Росію. На думку місцевих мешканців, мовляв, замість того, щоб завершити війну на сході влада розв’язала нову – церковну.

Прихожани кажуть – до журналістів зверталися не вони, а представники, так би мовити, іншого боку. Тож запитують – як дізнатися думки та прагнення прихильників ПЦУ, якщо вони перемовин не хочуть.

Читайте також: На Волині прихильники УПЦ не пустили до церкви комісію, яка мала описати пам’ятку

Мешканці села Старий Загорів стверджують – необхідно вирішувати все цивілізовано, бо ж на фоні церковної теми – нині у селі лише чвари, навіть між сім’ями. Тим не менше, люди налаштовані категорично, та сваритися з прихильниками Православної Церкви України не хочуть. Кажуть – якщо виникне потреба – допоможуть знайти нове приміщення для облаштування храму, або навіть і збудувати нове, та  віддавати свою церкву не будуть ні в якому разі. 

Детальніше дивіться у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook