Лучанам набридло слідкувати за тим, що поряд з історико-культурним заповідником після ринкового дня лишаються гори сміття і гнилі, яке вітром розносить по вулицях міста та "стоїть" нестерпний запах.

Читайте також: Лучани скаржаться: будинок на Молоді постійно затоплює

Про проблеми Центрального (Старого) ринку в Луцьку знають всі. Неодноразово заявляли про необхідність його перенесення: одні – за, інші – проти. Але усі одностайні у тому, що продовжувати діяти у такому стані, як зараз, ринок не може, про це йдеться на сайті інтернет-видання ВолиньPost.

Наразі ж у мерії думають, куди б перенести ринок з історичної частини міста. Один із варіантів – вулиця Набережна, інші ж поки не розголошують. 

Та поки ці дискусії тривають, торговці "Старого" ринку щодня продовжують залишати після себе гори мотлоху, серед яких – безліч пластику, паперу, клейонок, тканин, гнилих овочів та фруктів, залишків інших продуктів тощо. Коли ринок залишають люди, усе це розносять птахи та бездомні тварини, для яких "Старий" ринок – одне з "облюбованих" місць. 

Читайте також: Для реставрації Луцького замку виділили понад 1 млн гривень

Ще одна з проблем ринку – стихійна торгівля. Люди привозять домашню продукцію і продають її просто "з землі", де перед тим ввечері чи вночі тварини і птахи розносили зіпсовану продукцію і залишали послід, чим створили надзвичайну антисанітарію та небезпеку для тих, хто потім придбає тут продукцію. 

На підтвердження сказаного пропонуємо добірку фото зі "Старого" ринку, створену надвечір 19 липня.

 

 

 

 

 

 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter