Прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв переговорити з керівництвом поліції, щоб ті не чіпали власників автомобілів на єврономерах.

Читайте також: Авто нардепа Пинзеника збило мітингуючого "євробляхаря" у центрі Києва

Про це він заявив під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

"Жодних репресій бути не може… І тому я сьогодні проведу розмову і з Національною поліцією, і з ким необхідно, щоб до врегулювання законодавства ніхто не кошмарив людей в цьому питанні", – заявив прем'єр.

При цьому він звернувся до власників європейських авто із закликом не порушувати громадський порядок.

"Ніяких репресій не буде, ми вас захистимо і не дамо в образу. Але просимо вас дотримуватися закону, правил дорожнього руху. І я глибоко переконаний в тому, що питань не буде", – додав голова уряду.

Він уточнив, що в п'ятницю матиме розмову з цього приводу з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим.

Стосовно урядової постанови №479, скасування якої вимагають власники машин на єврономерах під Верховною Радою, Гройсман заявив, що скасовувати її в жодному разі не збирається, і навіть навпаки, дію цієї норми треба підсилити.

Читайте також: "Буде бійка": агресивно налаштовані "євробляхарі" у Києві

"Вона (постанова – УП) має назву наступну: про те, щоб руйнувати тіньові схеми при розмитнені товарів в Україні. І ми не дивимось, що це за товари. Якщо вони приходять за заниженою вартістю, за іншими тіньовими схемами – ми будемо з цим боротись ", - пояснив прем'єр.

Крім того, зазначив він, поліція не входить до митних зон, хоч і може залучатися.

"Я взагалі вважаю, що цю постанову треба тільки підсилювати", – додав Гройсман.

Спікер парламенту Андрій Парубій заявив, що об 11 годині відбудеться рейтингове голосування щодо законопроектів про врегулювання проблеми машин на єврономерах.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter