У Луцьку судять учасників злочинної групи, які за свідченням прокуратури організували шахрайську схему розмитнення та продажу автомобілів. Ділки ввозили на територію України авто ЄВРО 4. На митниці машина на підставі фіктивних документів перетворювалася в ЄВРО 5. Далі за схемою ці ж люди продавали авто Євро 4, під виглядом Євро 5, який є в рази дорожчий. На цьому і наживалися.

Читайте також: Як колишні митник та СБУшник організували схему нелегального імпорту авто на Волинь

Про це йдеться у сюжеті ТРК "Аверс".

Як йдеться в одній із ухвал Луцького міськрайонного суду, на підставі підроблених документів, на територію України спільники ввозили вживані авто різних моделей іноземного виробництва із зазначенням рівня екологічності ЄВРО 5, хоча насправді автомобілі відповідали рівню ЄВРО 4. 

При перевезенні транспортних засобів складалися фіктивні акти про проведення митного огляду товару із завідома неправдивими даними, щодо технічних характеристик автомобілів. Відповідно, при розмитнені обов'язкові митні та  податкові платежі сплачувалися не у повному розмірі, а отримані за перевезені автомобілі кошти, розподілялися між спільниками. 

Співучасники злочинного угрупування створили ряд фірм: ПП "Авто Трафік", ПП "Веставтобуд", ПП "Форе-Стер", ПП "Волтранс", ПП "Авто Тайм", ПП "Актрос Груп", ПП "Вест Трафік", які за допомогою комп'ютерної техніки підробляли офіційні документи: бріфи, сертифікати відповідності, договори про здійснення зовнішньо-економічної діяльності, які в подальшому подавали посадовим особам Волинської митниці ДФС та до територіальних сервісних центрів Регіонального сервісного центру МВС у Волинській області для проведення митного оформлення та першої реєстрації. 

Читайте також: Назвали волинські фірми, які ввозили авто за "липовими" документами

Шляхом такої схеми, продаючи автомобілі ЄВРО 4 під виглядом ЄВРО 5 та обдурючи людей, ділки за 2016 рік заробили 635 тисяч гривень. 

Прокуратура 7 вересня 2016 року відкрила кримінальне провадження з приводу зловживання службовим становищем працівниками Волинської митниці ДФС з метою отримання хабаря та у сприянні такої схеми збагачення. 

Наразі триває досудове розслідування.

Детальніше дивіться у сюжеті:

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter