У Києві ще у чотирьох осіб підтвержено інфікування новою коронавірусною хворобою COVID-19. Серед виявлених хворих є неповнолітня дівчина, яка вчилася із Лондоні і повернулась нещодавно до України.

Читайте також: У лікарні Івано-Франківська померла жінка, у якої підозрювали коронавірус

Про це заявив міський голова Києва Віталій Кличко, пише ТСН.

За його інформацією, двоє осіб підхопили недугу за кордоном, ще двоє інфікувалися безпосередньо в Україні, внаслідок контакту з уже хворими людьми.

"Сьогодні вдень ми отримали від Державної установи "Київський міський лабораторний центр МОЗ України" ще 4 лабораторно підтверджених випадки захворювання на коронавірус. Тобто кількість киян, що захворіли на COVID-19, зросла в столиці до 28 осіб", – написав Кличко у Facebook.

Читайте також: В Україні на коронавірус захворіли медпрацівники

Зокрема, серед нових підтверджених випадків: 17-річна дівчина, яка повернулася з навчання в Лондоні, а також 28-річна жінка, яка нещодавно була у Австрії. Третьою інфікованою є киянка, яка підхопила недугу на батьківщині. Як зазначається, 53-річна жінка контактувала із хворим в Київській області. Також в Україні заразився 21-річний хлопець, який контактував із хворим родичем.

Відомо, що наразі двоє із пацієнтів перебувають в Олександрівській лікарні, решта – на самоізоляції вдома. Їхнє лікування відбувається під контролем медиків. 

У Львові станом на 23 березня підтверджено двоє осіб, які заразилися новою коронавірусною інфекцією COVID-19. Другою пацієнткою є 59-річна жінка, яка 8 березня повернулася з Австрії.

Читайте також: Назвали кількість хворих на коронавірус українців за кордоном

 Про це повідомили у Львівській мерії та ОДА.

За  словами заступниці мера Львова з гуманітарних питань Галини Слічної, друга інфікована після повернення з-за кордону була на обсервації, після чого почала погано почуватися й звернулася до інфекційної лікарні. Їй зробили тест на коронавірус і надалі пацієнтка перебувала вдома на обсервації з чоловіком і двома дітьми.

"Ми маємо підтверджений другий факт хворої особи на коронавірусну інфекцію у місті. Ця жінка 8 березня повернулася з Австрії і весь цей час перебувала на домашній обсервації. Вона почала себе погано почувати, звернулася в інфекційну лікарню, де в неї взяли відповідні аналізи. У зв’язку із відсутністю суттєвих загострень, людина була відправлена на самоізоляцію. Вчора (22 березня - ред.) результати підтвердили коронавірус", – прокоментувала Галина Слічна.

Читайте також: Евакуйованим з Єгипту українцям лише виміряли температуру та відправили додому

Наразі хвора почувається добре й не має ознак хвороби. Нині також з’ясовується, з ким ще жінка мала контакт від 8 березня. 

У Львівській ОДА, крім того, уточнили, що перший хворий перебуває на лікуванні у відділенні інтенсивної терапії. 

Нагадаємо, що 23 березня Міністр охорони здоров'я Ілля Ємець виступив за впровадження в Україні надзвичайного стану через епідемію коронавірусу. Він наголосив, що при відповідному голосуванні депутати мають не боятися, в проявити силу волю.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook