Останнім часом все IT-корпорації, в тому числі Apple і Microsoft, приділяють безпеці конфіденційних даних користувачів своїх продуктів все більше уваги. Сміливіше всіх в цьому плані виявилася Google, яка постійно додає в фірмовий браузер Chrome можливості, покликані якимось чином захистити людей від витоків особистої інформації. Сьогодні американська корпорація розповіла про нову функцію, яка "уб'є" більшість веб-сайтів в інтернеті, повідомляє itechua.

Читайте також: Google Drive замінять на сервіс нового формату

Зараз всі інтернет-ресурси в мережі Інтернет, на які можна переходити через браузер, працюють на основі одного з двох протоколів з'єднання – HTTP і HTTPS. Другий є захищеною версією першого. Якщо якийсь працює на основі класичного протоколу з'єднання, то зловмисники під час передачі даних можуть перехопити їх і без особливих зусиль прочитати, щоб потім використовувати в своїх власних цілях.

Весь світ поступово переходить на HTTPS, однак цей процес йде вкрай повільно. У зв'язку з цим в новий Google Chrome, який вийде в червні 2018 року, буде додана функція, здатна вплинути на власників інтернет-ресурсів на основі старого протоколу. Починаючи з версії 68 фірмовий браузер "пошукового гіганта" почне показувати в адресному рядку поруч з усіма сайтами, які працюють на HTTP, повідомлення "Не захищено", яке користувачі будуть бачити кожен раз.

Читайте також: Telegram, Viber, WhatsApp, Signal: яким месенджером безпечно користуватись

Таким чином Google має намір стимулювати власників сайтів переходити на захищене з'єднання HTTPS, де перехопити дані в кодом неможливо. Вірніше це можна зробити, однак розшифрувати їх не вийде. Всі веб-сайти, що працюють на захищеному стандарті, мають зелений замочок в лівій частині адресного рядка.

Власникам сайтів на HTTP варто бути готовими до того, що в червні 2018 року всім користувачам почнуть повідомляти про те, що використання такого інтернет-ресурсу небезпечно. Це може відлякати багатьох відвідувачів, які побоюються за свої особисті дані. Раніше Google додала в веб-браузер Chrome функцію блокування реклами, але вона виявилася зовсім не такою, якою її всі чекали.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter