Новий міністр економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко не задекларував квартиру в Москві, частка в якій є власністю його дружини, її ж будинок під Києвом і два елітних авто.

Читайте також: Кабмін провів кадрові зміни

Як з'ясували журналісти програми "Схеми: корупція в деталях", Петрашко не вказав в декларації маєток в елітному котеджному містечку "Сонячна долина" в селі Романків Київської області, пише Радіо Свобода. Відповідно до виписки з реєстру нерухомості, ним володіє його дружина, громадянка Росії. Загальний метраж маєтку – 409 квадратних метрів. Крім того, у власності дружини 15 соток землі.

У своїй декларації новий очільник Міністерства економіки вказав, що його дружина є громадянкою Росії.

Московське майно вдалося віднайти за допомогою попереднього прізвища дружини Петрашка – Позднякова.

Згідно з російським Єдиним державним реєстром нерухомості, вона має у власності третину квартири на 109 квадратних метрів у Донському районі Москви (разом із матір’ю і братом).

У документі з реєстру мовиться, що кадастрова вартість квартири становить 18 035 366 рублів (нині це приблизно 200 тисяч доларів).

Також, згідно з реєстром МВС, Ігор Петрашко – власник двох автомобілів-позашляховиків – Suzuki Vitara S (2016 року випуску) і Land Rover Range Rover Sport (2017 року випуску). Згадки про них у його декларації немає.

Читайте також: Новий Уряд відкликав низку законопроєктів внесених міністрами Гончарука

Сам Петрашко заявив "Схемам", що декларацію до входження на посаду мав подати обов'язково, проте не встиг її заповнити через "брак часу". Він запевнив, що всі доходи будуть відображені.

Відносно квартири дружини, то міністр подякував "за нагадування" журналістам і сказав, що міг забути про неї.

Нагадаємо, 17 березня Шмигаль подав до Верховної Ради проєкт постанови про призначення Ігоря Петрашка міністром розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України. Того ж дня Рада підтримала кандидатуру.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook