Останій раз ви авторизувались через "%social%"

Новий "робочий сезон" в Україні: які вакансії в тренді

понеділок, 17.09.18  17:30
Новий

З приходом осені в Україні традиційно стартував новий "робочий" сезон. При цьому, за словами рекрутерів, здобувачі перестали звертати увагу на місце розташування роботи завдяки тому, що в тренді вакансії з безкоштовним проживанням.

Читайте також: Українці масово відмовляються від неофіційної роботи: обнадійлива статистика

Про це повідомило видання "Сегодня".

За даними OLX, є мінімум 32 тис. пропозицій роботи з поселенням. У десятці найпопулярніших – вакансії для домашнього персоналу, працівників ресторанного бізнесу, будівельників, працівників транспортної сфери, торгівлі, охорони, сервісу, виробництва, туризму і розваг.

"Переважна частина вакантних місць припадає на блакитних комірців – представників робочих спеціальностей. А найщедрішою на пропозиції виявилася сфера домашнього персоналу. Для нянь, доглядальниць і домашніх працівниць є понад 9 тисяч оголошень (29% пропозицій). Причому набирають їх не тільки в Україні, але і в Ізраїлі, США, Італії. В Україні домашній персонал на умовах роботи вахтовим методом затребуваний не менше", – розповіли автори дослідження.

При цьому для хорошого заробітку не потрібно їхати за кордон. В Україні під Києвом за догляд за 1,5 однорічною дитиною заплатять 25,5 тис. грн на місяць, при графіку 15 робочих днів/15 вихідних. Так, няня-доглядальниця може заробляти по 800 грн в день, проживаючи в столичній сім’ї.

Читайте також: Стало відомо, де заробітчанам пропонують найвищу зарплату

Також забезпечать житлом працівників виробництв і господарств. Наприклад, на індичу ферму можна влаштуватися на 21 тис. грн з харчуванням. Кондитерам, хлібопекарям пропонують зарплати приблизно в одному ціновому діапазоні 18-22 тис. грн. Охоронцем на підприємство в Кривому Розі можна влаштуватися за 6 тис. грн, з триразовим харчуванням і графіком роботи 20/10. Проживання, як правило, надають в гуртожитках при заводі або фермі.

Багато пропозицій та в барно-ресторанній сфері, частина з яких припадає на туристичні міста України. Такі вакансії актуальні й донині.

"Проживання претендентам готові надати в Одеській, Херсонській та Закарпатській області. На кілька місяців в Затоці на 21 тис. грн все ще чекають бармена, на 18 тис. грн – акордеоніста і шеф-кухаря, на 15 тис. – мангальщика, на 14 тис . – сушиста", – говорять фахівці OLX.

Серед білих комірців особливо потрібні торгові представники.

"На них попит, як правило, у великих містах – Києві, Одесі. Для цієї категорії працівників роботодавець часто знімає цілі апартаменти, а зарплата стартує від 20 тис. грн", – розповіла HR-експерт Анастасія Зозуля.

Читайте також: Люди-банкомати: з яких країн заробітчани перераховують додому найбільше грошей

Одна з популярних вакансій з проживанням на ринку праці – водії. Їх дуже чекають в сусідній Польщі на пристойну зарплату.

"Однак тут варто бути уважним. Місячна винагорода професіоналів "за баранками" в Україні може виявитися ідентичною. Водієві на маршрут Одеса – Чорноморськ, наприклад, платять 25 тис. грн. Стільки ж обіцяють і перевізнику в Польщі", – розповіли експерти OLX.

В топі вакансій виявилася і сфера будівництва – роботодавці готові надати притулок і годувати наших умільців в Польщі, Ізраїлі та навіть РФ. В місяць досвідчені працівники можуть отримувати $ 2 тис., або 56 тис. грн. Правда, експерти радять бути уважними.

"Обіцяна космічна сума на місці може скоротитися мало не вдвічі, адже її вказують, виходячи з максимального заробітку. Насправді норма може бути неадекватно високою, і працівник може просто не встигнути отримати обіцяну суму, – сказала Анастасія Зозуля. – Високий оклад за кордоном передбачає величезну кількість вимог. Наприклад, знання мови, оформлення спецдозволу і документів, наявність певних сертифікатів або кваліфікацій".

І в закінчення рекомендуємо переглянути відкриті вакансії на сайті Jooble.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter

Помилка в тексті?Виділи її мишкою та натисни Ctrl + Enter

Коментарі

    коментарів немає
Коментар буде опубліковано після модерації
×публікації по часу :