Українцям нав'яжуть нові комунальні правила та введуть нові обмеження. Тепер громадяни не зможуть відмовитися від послуг центрального опалення та гарячого водопостачання.

Читайте також: Українцям з 1 травня нараховуватимуть пеню за невчасну сплату комуналки

Про це пише UBR

Замінити комунальний сервіс на окремий котел або бойлер в окремо взятій квартирі можна буде лише в тому разі, якщо половина мешканців багатоквартирного будинку зможуть відрізати своє житло від загальної труби.

Такі норми опублікували на сайті Мінекономрозвитку, ці норми прописані в новому законі про житлово-комунальні послуги, що набрав чинності 1 травня 2019 року.

Зокрема, документ надає право власникам квартир відмовитися від зазначених комунальних послуг, однак лише у тому випадку, якщо до моменту запуску закону не менше половини власників житла і нежитлових приміщень вже відмовилися від них.

Але навіть якщо така умова дотримується, українцям доведеться пройти сім кіл пекла, доки всі процедури будуть вдало завершені для можливості опалювати своє житло автономно.

Читайте також: 93-річний ветеран війни у Ковелі бере кредити, щоб сплатити комуналку

Крім того, буде створено спеціальну комісію, яка повинна буде дати рекомендації, як саме можна технічно реалізувати відключення, а також порадити, де і в якому обсязі збирати техумови для підготовки проектної документації. Крім того, всі процедури переходу на автономне опалення оплатити має ініціатор.

А саму процедуру повинні провести в термін до 1 жовтня і за умови, що вона не перешкодить подальшому постачанню до інших квартир загальноміські компослуги.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook