Новим головою Національного агентства з питань запобігання корупції обрано прокурора Генеральної прокуратури України Олександра Новікова. Про це повідомили під час фінального засідання конкурсної комісії з обрання голови НАЗК, передає кореспондент УНН.

Читайте також: ДБР відкрило нову кримінальну справу проти Порошенка через підписання Мінських угод

За його кандидатуру проголосували одноголосно – усі 6 членів конкурсної комісії.

"Рішення було приймати вкрай непросто. Оскільки це вкрай важливе рішення для НАЗК та України. Після інтенсивних обговорень, я гадаю, ми можемо відкрити результати нашого рішення. Це кандидат Олександр Новіков. Комісія оцінила його як кандидата, який найліпше відповідає вимогам, має належний досвід", – зазначив колишній експерт Ради Європи з питань боротьби з корупцією Тильман Хоппе.

За його словами, 6 грудня комісія відібрала короткий список з 8 кандидатів, яких було запрошено на співбесіди. Члени комісії проаналізували всю наявну інформацію про всіх кандидатів, а саме - резюме, декларацію, мотиваційний лист, тестування загальних навичок, психологічне тестування, стратегічне бачення розвитку НАЗК, також відповіді на питання які надсилалися, результати звітів про спеціальну перевірку.

Читайте також: Волинський митник Юрій Терещук розповів про елітні броньовані автівки, які розмитнили, як звичайні, – ЗМІ

Додамо, відповідно до інформації в декларації за 2018 рік обраного кандидата, Олександр Новіков працює в Генеральній прокуратурі України, розмір його заробітної платні становить 562 481 грн. Окрім того, Новіков має на рахунку 110 тисяч гривень.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook