Двоє викладачів Луцького національного технічного університету, які були зареєстровані як кандидати на посаду ректора, вирішили підтримати Ірину Вахович і зняли свої кандидатури.

Читайте також: Скандальний ректор ЛНТУ Савчук систематично порушував закон (документ)

Про це голова Волинської обласної ради Ірина Вахович повідомила на своїй особистій фейсбук-сторінці. У дописі вона подякувала своїм колегам – професору Віктору Рудю та кандидату технічних наук, доценту Ростиславу Редьку – за те, що вони зняли свої кандидатури на її користь, пише ІА Волинські новини.

Ростислав Редько у коментарі ІА Волинські Новини зазначив: свого часу він спілкувався з головою наглядової ради університету Степаном Івахівим. Він теж висловлював підтримку ідеям та баченню розвитку університету Ірини Вахович.

"Зі Степаном Івахівим я спілкувався і він запевнив, що він та його колега Ігор Палиця будуть підтримувати наш університет в разі обрання Ірини Михайлівни. Думаю, ми виробимо спільну стратегію і вона буде спрямована на розвиток регіону та навчального процесу", – наголосив Ростислав Редько.

Читайте також: Савчук на виборах ректора ЛНТУ заборонив іншим кандидатам агітувати за себе (документ)

Також повідомив: днями він зустрівся з Іриною Вахович і після тривалої розмови вони дійшли висновку, що перемогти вдасться лише об’єднавши зусилля.

"Її програма повністю поглинає мою програму, наші погляди збігаються, у нас однакова мета, задачі. По-друге, ми 5 років тому йшли разом на вибори і разом тоді підтримували Петра Савчука. Але Савчук не виправдав наші надії, він 5 років до нас не дослухався, не виконав свою програму, натомість провадив свою політику", – пояснив Ростислав Редько.

Та додав, що ще донедавна він не бачився з Іриною Вахович з того часу, як вона очолила обласну раду. За цей час, зазначає Редько, Ірина Вахович виросла як професіонал та управлінець.

"Вона стала більш професійна з того часу, як очолила обласну раду. Я побачив, що в неї набагато більший потенціал, у неї є зв’язки, вона зможе вирішити серйозні питання університету. Я зрозумів, що у мене недостатньо підтримки в університеті, але, коли ми об’єднаємося, то наша справа виграє", – додав Редько.

Другим претендентом на посаду ректора ЛНТУ, який зняв свою кандидатуру на користь Ірини Вахович, став Віктор Рудь. Він погодився прокоментувати своє рішення після 15 жовтня, коли відбудуться збори трудового колективу.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook