Народний депутат Степан Івахів від імені свого фонду БФ «Патріоти Волині» подарував жителям Межиситі нову «швидку», яка ж насправді перебуває в комунальній власності волинської громади і жодного стосунку до неї Івахів немає.

Нагадаємо, що 20 жовтня 2017 року в селі Межисить Ратнівського району найбагатша людина Волині від імені свого фонду «Патріоти Волині» помпезно «дарує» громаді замість радянського УАЗу сучасний реанімобіль Opel Vivaro. На зустріч з нардепом, який привіз «дорогий подарунок», місцева влада примусово зігнала десятки бюджетників з навколишніх сіл. Проте довірливі селяни навіть не здогадувалися, що «швидка», яку презентує олігарх – комунальне майно і жодного відношення до неї сумнівний меценат і його фонд не мають.

Після скандалу зі «швидкою Івахіва» головний лікар комунального закладу «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Олег Куц написав заяву на звільнення.

23 листопада, під час сесії Волинської обласної ради, одним з питань порядку денного було про передачу на баланс обласного бюджету старого FordTransit 2003 року випуску, який «пожертвував» комунальному закладу «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» якийсь благодійний фонд. Голова обласної ради Ігор Палиця та депутатський корпус обурилися – мовляв, автомобіль надто старий і невідомо у якому він технічному стані, а ремонтувати таку техніку надто дорого. Відтак, депутати обласної ради одразу відмовилися від такого щедрої «пожертви».

Обурені  ж селяни, дізнавшись про таку аферу нардепа-олігарха «розбрендувала» швидку Степана Івахіва.

«Потрібно вести контроль за такими фондами і дивитися що передається і яким чином. Це в першу чергу зобов’язані робити ті комунальні структури, яким це передається. В подальшому будемо все це контролювати, щоб таких піар-акцій уникати. Без сумніву реанімобіль задишиться в селі, бо це обласна комунальна власність і селянам вона потрібна», - наголосив депутат обласної ради Вячеслав Рубльов