У Верховній Раді готується законопроект про зняття обмежень в роботі на державній службі при досягненні віку 60-65 років.

Читайте також: Третьякова: родичі зниклих на Донбасі українців наживаються на пільгах (відео)

Про це заявила глава парламентського комітету з питань соцполітики і захисту прав ветеранів нардеп "Слуги народу" Галина Третьякова в коментарі "Інтерфакс-Україна"

"Зараз у 60 років ти повинен йти обов’язково на пенсію, якщо немає особливого розпорядження. А якщо є особливе розпорядження, то в 65 років. Це максимум, до якого віку ти можеш працювати. У той же час 65-67 років – це звичайний пенсійний вік у світі, і тому відправляти людей на пенсію не є необхідним", – заявила нардеп.

Третьякова зазначила, що зняття обмежень – це виконання однієї з вимог Міжнародної організації праці, згідно з якими людина добровільно йде на пенсію.

"Тим більше, що пенсійне забезпечення у нас не такий потужне", – додала глава комітету.

За її словами, така ідея вже обговорювалася з президентом України Володимиром Зеленським.

Читайте також: "У бідних родинах народжуються діти дуже низької якості", – нардепка "Слуги народу" (відео)

Третьякова також повідомила про задум створити модель додаткового забезпечення людей, які досягли "Золотого віку" або поважного віку, за рахунок корпоративної соціальної відповідальності.

"Ця модель впроваджена в Ізраїлі, де підприємства дають можливість людям, які досягли певного віку, мати знижки, наприклад, на безкоштовне відвідування музеїв, авіа – перельоти та інше", – заявила Третьякова.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook