У Києві святкування 28−ї річниці Дня Незалежності України відбудеться у новому форматі.

Читайте також: В Україні хочуть започаткувати День пам'яті полеглих героїв

Про це повідомили у пресслужбі глави держави.

"Ранок 24 серпня розпочнеться з ушанування пам'яті героїв, які віддали життя, захищаючи свободу та незалежність країни. Під час церемонії, яка стартує о 9:30 біля пам’ятного Хреста на місці загибелі Героїв Небесної Сотні, буде проголошено загальнонаціональну хвилину мовчання. На знак того, що Україна та українці пам’ятають своїх героїв, пролунають 100 ударів дзвона, які підхоплять інші міста держави. Вони символізуватимуть сто ударів серця кожного з полеглих Героїв Небесної Сотні", − йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у пам’ятному заході разом із президентом України Володимиром Зеленським та його родиною візьмуть участь рідні та близькі полеглих захисників незалежності України, ветерани АТО та діти. Вони покладуть квіти на місці загибелі Героїв Небесної Сотні та пов’яжуть синьо−жовті стрічки навколо.

До того ж під звук дзвонів на майдані Незалежності буде піднято Національний прапор, а військовий хор виконає Гімн України а капела.

"У рамках святкування на головній площі країни також відбудеться музично−хореографічний флешмоб: прозвучать знакові українські пісні у сучасному аранжуванні, які виконають оркестри та відомі музиканти", − додали в Офісі президента.

Читайте також: Скільки відпочиватимуть українці на День Незалежності

Окрім цього, близько 9:50 розпочнеться нагородження українців, які досягли успіхів у різних сферах.

Завершаться урочистості святковою ходою. Після цього об 11:00 розпочнеться Марш захисників України за участю ветеранів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook