Україна переживає останні по-літньому теплі дні в цьому році. Вже на цих вихідних, за прогнозами синоптиків, метеорологічна картина істотно зміниться і календарна осінь стане реальною.

Читайте також: Вчені заявили про "атаку" найпотужнішої магнітної бурі

Якою буде погода на ці вихідні, і коли варто чекати похолодання, дізнавався "Апостроф".

Згідно з даними Укргідрометцентру, 22-го вересня майже на всій території країни збережуться досить високі температури. А от мешканцям Західної України пощастить менше: мало того, що захід країни заллє дощами, так ще й стовпчик термометра в Івано-Франківській, Хмельницькій та Чернівецькій областях опуститься вдень до 22-23 тепла, а вночі до 11-12 з позначкою "плюс".

Читайте також: Україну накриє низка магнітних коливань

А ось у Львівській області та на Закарпатті буде зовсім прохолодно: від 16 до 18 градусів тепла вдень і на 5 градусів прохолодніше в нічний час доби.

Метеорологічна картина різко зміниться в неділю, 23-го вересня. На заході країни стовпчик термометра впаде ще на кілька градусів і покаже 14-16 вдень і 7-9 тепла вночі, але при цьому опадів тут синоптики не прогнозують. На відміну від решти території країни, де в усіх без винятку областях очікуються дощі як вдень, так і вночі.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter